tiistai 5. helmikuuta 2013

+ Ratsastushanskoista

Minulla on ollut niin paljon kiireitä muutamina päivänä, joten blogi on jäänyt hieman pienemmälle volyymille. Pahoittelen siitä. Sain toiveen, että tekisin postauksen ratsastushanskoista. Talvisesonki on jo sen verran pitkällä, että ajattelin tehdä vähemmän toppaisista ja paksuista hanskoista postauksen.

Mielestäni hyvät ratsastushanskat ovat mukavat kädessä, istuvat hyvin ja mahdollistavat napakan tuntuman. Ärsyttävimpiä hanskoja ovat hanskat, joita: tarvitsee koko ajan puhdistaa, ne kiristävät tai ote ohjista lipsuu niiden kanssa.Hinta-laatu-suhde on myös oltava kohdallaan. Jos hanskat maksavat >25e, oletan että ne kestävät vähintään kaksi vuotta. Kalliiden hanskojen saumojen ei kuulu repsotta ensimmäisen ratsastuskerran jälkeen. Positiivinen yllätys, ja plussan arvoinen asia on, jos hanskat kestävät monta vuotta hyväkuntoisina, vaikka ovatkin maksaneet vain muutaman lantin.  

Hanskojen materiaali on myös oleellinen. Nahkaiset hanskat pitävät lähes aina, mutta kumi voi olla liukas (esimerkiksi kastuessaan). Kannattaa myös miettiä minkälaiset ohjat sinulla ja hevosellasi on käytössä. Grip-hanskat toimivat kaikkien ohjien kanssa hyvin, mutta esimerkiksi normaaleja nahkahanskoja ei kannata käyttää kangasohjien kanssa, sillä nahka ja kangas kuluttavat toisiaan puhki. Sian nappa on myös hyvä vaihtoehto, jos ei keinomateriaaleista tykkää.

Hanskoja ei kannata koskaan tilata netistä, vaan ne kannattaa aina sovittaa. Kämmenen malleja on satoja erilaisia, ja varsinkin ulkomaalaiset hanskat ovat hyvin suippoja (keski-Eurooppalaisilla on pienemmät luut kuin meillä).

Tässä vielä muutamia hyviä hanskoja:
2. CRW
3. Roeckl Solar (Nämä ovat todella hyvät!)

1 kommentti:

  1. Roecklin hanskat ovat parhaimpia ikinä!! (: Tosi kiva postaus.

    VastaaPoista

Risut ja ruusut tervetulleita!